Noví mistři Evropy jsou z Přerova!!!!!

Na konci června se v Bratislavě konalo juniorské mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice. Přerovský klub vyslal rekordní počet závodníků. Byl to kanoista Vít Příkopa, kajakář Štěpán Valenta, kajakářka Laura Csomová a kanoistky Ema Wertheimerová a Tereza Jiskrová. Všichni naši reprezentanti závodili pouze v deblových posádkách, ačkoli se jely i singl disciplíny a posádky pro čtyři.

Jednoznačně největší úspěch zaznamenali Vítek Příkopa s Martinem Nováčkem, kdy si na kilometru dojeli pro senzační vítězství a zapsali se do dějin přerovské kanoistiky. V poloviční olympijské distanci se v podstatně větší konkurenci ve velice vyrovnaném závodě na šestém místě.

Štěpán Valenta společně s Jakubem Králem na kilometru během semifinále dlouho napínali diváky, jestli postoupí, ale po neuvěřitelně silném finiši se úspěšně probojovali do finále, kde se nakonec umístili na osmém místě.

Laura Csomová se představila na deblkajaku na 500metrové trati společně s Lucií Humhalovou. Děvčata se od začátku pohybovala na konci startovního pole, ale díky výborné druhé polovině závodu skončily na 7. místě.

Ema a Terka se objevily na 200 a 500 metrech v konkurenci starších dívek předváděli velice povedené výkony. Na obou tratích se dostaly do finále na dvoustovce dojely na sedmém místě a na pětistovce se díky nepříjemnému losu, kdy se ocitly mezi dvěma největšími favoritkami, dojeli na devátém místě.

Naši závodníci získali spoustu cenných zkušeností, ale s tvrdým tréninkem pokračují dále, protože už za tři týdny se představí na Mistrovství světa juniorů v bulharském Plovdivu.

Fotogalerie z Bratislavy ZDE