Letmé ohlédnutí za vrcholy sezóny 2019

Náš klub v uplynulém roce opět o něco pozvedl již dříve vysoko nastavenou laťku a s počátkem zimní přípravy přichází shrnutí nejúspěšnější sezóny v dosavadní historii klubu.

Odrazem a největším zviditelněním vysoce kvalitní práce všech lidí, kteří se na chodu klubu ve svém volném čase tak či onak podílejí (za což jim patří obrovský dík!) a byli nuceni překonávat také mimosportovní překážky a házení klacků pod nohy i ze strany, od níž by se to nejméně čekalo, se stalo začlenění juniorů Gabriely Hermély, Martina Večerky a Jana Macháčka mezi opory mládežnického reprezentačního družstva.

Kajakářka Hermély i kanoista Večerka se shodně nominovali na juniorské ME v Račicích a z něj na juniorské MS v rumunském Pitesti. Gabriela navíc v Račicích na MEJ se svými partnerkami na čtyřkajaku na 500 metrů vybojovala zcela neočekávanou a úžasnou bronzovou medaili a v Rumunsku jejich posádka skončila těsně pod stupni vítězů.

Macháček, Hermély a kanoistka Denisa Janáčková pak zanechali výrazné stopy také na regatě Olympijských nadějí v Bratislavě. U východních sousedů zazářil zejména Macháček, který s národní posádkou čtyřkajaku na 500 metrů dopádloval pro vynikající stříbro. Dařilo se i Janáčkové, která se i mezi staršími závodnicemi dokázala v jednotlivkyních prokousat do finále svých všech tří disciplín, v nichž startovala.

Činili se ovšem všichni závodníci našeho klubu, z čehož pramení celkové třetí místo v závěrečném účtování letošního Českého poháru. Krom týmového úspěchu se v seriálu ČP blýskli vítězstvím Večerka mezi juniorskými kanoisty, stříbrný Macháček mezi juniorskými kajakáři a  bronzová Denisa Janáčková mezi kanoistkami ve spojené kategorii dorostenek a žaček, přičemž je nutné zdůraznit, že se jako žačka do čela bodování vypracovala i přes starší a zkušenější soupeřky.

Celoroční dřina pak vynesla také 8 nominací do Sportovního centra mládeže, které sdružuje ty nejlepší závodníky, a s jedinou výjimkou (s možností reparátu) se našim nadějím podařilo splnit i vstupní testy.

Krom MSJ, MEJ a Olympijských nadějí jsme se představili i na jarní Mezinárodní regatě mládeže na Slovensku, zavítali celkem na 5 podniků Českého poháru, 9 regionálních závodů Velkomoravské ligy, které ovšem stále větší měrou lákají i cizozemské kluby, a v neposlední řadě jsme pořádali 37. ročník závodů Přerovská 200 na naší domovské Bečvě. Již nyní můžeme prozradit příštího ročníku, který připadá na 30. května 2020.

Klidný a ničím nerušený začátek zimy (sic) a na viděnou na běžkách!