Přerovští závodní vezou medaile z 1. českého poháru

O víkendu 13. a 14. května se konal 2. závod českého poháru v rychlostní kanoistice. Závodilo se v Labe aréně v Račicích, na tratích o délce 500 a 1000 metrů. Starší skupina pod vedením Libora Šuláka a Lucie Kotoučové zvládla přivést 7 medailí, 1 zlatou, 5 stříbrných a 1 bronzovou. Také se závodilo o body do celkového bodování klubů.

V Juniorských kategoriích dojel na 2. místě Albert Šimek společně s Ondřejem Hirschem s Kojetína na kilometrové trati. Na 500 metrech skončili až na místě sedmém. Kanoisté Ondra Neradil si připsal sedmé a osmé místo v singlových disciplínách a Jan Novák na místě devátém. Společně získali i dvě čtvrtá místa

V dorostencích se nejvíce dařilo Vítku Příkopovi, který si ze singlu odvezl dvě druhá místa a společně s Martinem Nováčkem z Týna nad Vltavou vyhráli na deblu. V dorostenkách se na stupně dostala Laura Csomová, když na kilometru dojela na druhém místě. Také k tomu přidala páté místo z pětistovky. Míša Bílkové se dojet na šestém místě na kilometru a na devátém na pětistovce. Obě spolu také dojeli na sedmém místě na deblu.

V kanoistkách se na 500 metrech podařilo Emě Wertheimerové získat 5. místo a jen těsně za ní dopádlovala Tereza Jiskrová na místě 6. Druhý den se na kilometru děvčata v cíli prohodila. Společnými silami také dosáhli na 2. místo na deblu.

V žákovských kategoriích zvládl David Neradil dosáhnout na třetí místo na 500 metrech a na kilometru byl pátý. Ve stejný kategorii závodil i Ondra Herzog, který bral dvě osmá místa. Mezi staršími žáky dojel Michal Krameš na šestém a další den na pátém místě. Další páté místo bral Michal s Davidem i na deblu. Mezi žačkami si na kilometru dojela šesté místo Veronika Příkopová a s Evou Petrovičovou dojeli na sedmém místě.