Přerovský závodník Vítek Příkopa jede na juniorské mistrovství světa

O prodloužením víkendu 2. až 4. června se konal třetí český pohár v Račicích. Na závody se vydala pouze starší skupina a zvládla získat celkově 10 medailí. Zároveň se jednalo o nominační závod juniorů na juniorské mistrovství světa v Itálii a Evropy v Portugalsku, která proběhnou v červenci. To se povedlo Vítkovi Příkopovi, který závodil ve starší kategorii a stejně se dokázal nominovat do reprezentační čtyřkanoe.

V Juniorských kategoriích se Albertu Šimkovi podařilo zajet čtvrté a páté místo na deblu s Ondřejem Hirschem z Kojetína. Na kanoi Ondřej Neradil dojel pátý, sedmý a osmý a Janem Novákem na deblu skončili jednou čtvrtí a jednou pátí.

Dorostenec Vítek Příkopa, který jel nominačních 500 s Juniory dokázal dojet na čtvrtém a vyjel si tím účast na již zmiňovaných mistrovstvích. S juniory také závodil na deblu S Martinem Nováčkem z Týna nad Vltavou a získali třetí místo. V dorostencích pak Vítek přidal ještě jednu stříbrnou a jednu zlatou medaili.

Laura Csomová dojela na kilometru druhá a na pětistovce třetí a její deblová parťačka Míša Bílková obsadila dvě devátá místa. Spolu také dojeli na deblkajaku na druhém místě. Kanoistka Tereza Jiskrová ve spojené kategorii kanoistek dojela mezi staršími pro třetí místo na 500 metrech a pak přidala ještě čtvrté a sedmé místo na dalších tratích. Na deblu s Emou Werthaimerovou dojela na druhém místě. Ema na singlu skončila pátá, šestá a sedmá.

Žačka Veronika Příkopová skončila na třetím místě a na dvoustovce přidala ještě čtvrtou příčku. Na deblu s Evou Petrovičovou dojeli na devátém místě. Kanoista Michal Krameš dojel třikrát na čtvrtém místě a jednou na sedmém. Z toho dvě čtvrtá místa byla na deblu s Davidem Neradilem, který sám přidal ještě jedno čtvrté místo a taky stříbrnou medaili na pětistovce. Ondra Herzog dojel na dvoustovce 7. a na deblu Kubou Hutečkou skončili dvakrát devátí. Marek Spáčil si také připsal účast ve velkém finále, když dojel devátý.